středa 4. dubna 2018

Ovesná kaše bez vaření


Občas jsou ty nejjednodušší věci tím nejlepším řešením :) Pokud si kaši připravíte do uzavíratelné sklenice, můžete si ji vzít do práce a nic vás ráno nebude zdržovat, protože se kaše přes noc připraví sama:)

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 2 vrchovaté lžíce chia semínek
  • 1 na kaši rozmačkaný banán
  • 2 lžičky kakaa
  • med/agáve sirup na doslazení (není nutné)
  • skořici dle chuti
  • 1 a 1/3 hrnku (rostlinného) mléka
  • ořechové máslo či ořechy
  • ovoce
  • případně sušené ovoce (např. kustovnice je skvělá)
Postup:
  1. V misce smíchejte vločky, skořici, kakao, rozmačkaný banán, chia semínka a mléko. Pořádně vše promíchejte, dle chuti případně směs oslaďte a uložte ji na noc do lednice.
  2. Ráno kaši navrstvěte do sklenice (kdo má rád kaši teplou, jako například já, tak si ji hodí na minutku do mikrovlnky) a dozdobte ji jakýmkoli ovocem, na které zrovna máte chuť, sušeným ovocem, oříšky nebo ořechovým máslem.


Ať už kaši vyzkoušíte doma nebo v práci, přeji Vám dobrou chuť. V dubnu to ode mě bude vše, protože vyrážím prozkoumávat druhý konec světa. V květnu to ale v kuchyni zase roztočíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)