úterý 13. března 2018

Salát s vejcem a parmskou šunkou

Osobně parmskou šunku nevyhledávám, ale zbytek rodiny ji má rád. Pokud jste na tom stejně, pak je tento salát pro vás takhle na počátku jara jako dělaný.

 
Co potřebujeme? (3 porce)
  • 500 g polníčku
  • salátové koření
  • 2 lžíce balzamika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 50 g parmské šunky (popř. bresaoly)
  • 2 rajčata
  • pažitku
  • sušená rajčata v oleji
  • 150 g balkánského sýra
Postup:
  1. Vejce uvařte natvrdo (7 minut) a poté jej zchlaďte ve studené vodě. Oloupejte jej a nakrájejte na osminky.
  2. V míse zlehka promíchejte polníček, nasekanou pažitku, salátové koření a na kousky nakrájená čerstvá i sušená rajčata (dejte si jich, kolik chcete, podle toho, jak je máte rádi).
  3. Salát rozdělte do 3 misek.
  4. Ve skleničce protřepte olej s balzamikem a vzniklou zálivkou salát pokapejte.
  5. Přidejte na kostičky nakrájený balkánský sýr, natrhanou šunku a vajíčko. Na závěr salát ještě můžete dozdobit pažitkou nebo např. opraženými dýňovými semínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)