úterý 6. března 2018

Kuřecí/krůtí kuličky se zeleninou, rýží a avokádem



Typický víkendový oběd, ještě že už se nám to sobotí:)

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 1 avokádo
  • 1 červenou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • chilli
  • sůl, pepř
  • 1 žlutou papriku
  • konzervu červených fazolí
  • lžičku mletého římského kmínu
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 400 g rajčat v plechovce (buď malé kousky nebo, pokud to máte raději jako já, tak je rozmixujte)
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 500g mletého kuřecího/krůtího masa
  • lžičku mleté papriky
  • lžičku sušeného koriandru (čerstvý nemám jako spousta lidí v lásce, sušený ale není špatný)
  • 2 jarní cibulky
  • olej
  • šťávu z 1/2 limety
  • rýže k podávání
Postup:
  1.  Mleté maso v míse promíchejte s koriandrem, solí, pepřem, mletou paprikou, vločkami a na drobno nakrájenou cibulkou.
  2. Rukama maso dobře promíchejte a vytvarujte cca 12 kuliček.
  3. Na teflonku dejte lžíci oleje, rozehřejte jej a kuličky na něm opečte dozlatova. Poté je z pánve vyjměte.
  4. V uvolněné pánvi orestujte na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou papriku. Opékejte cirka 7 minut, tj. do změknutí zeleniny.
  5. K zelenině přidejte římský kmín, chilli , sůl a pepř a poté ji zalijte vývarem. Do pánve vraťte opečené kuličky a na mírném plameni vařte pod pokličkou 10 minut.
  6. Ke kuličkám vmíchejte zcezené a okapané fazole společně s rajčaty. Vařte cca 5 minut, odstavte z plotny a do omáčky vmíchejte limetkovou šťávu a kousky avokáda. 
  7. Podávejte s rýží nebo např. bulgurem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)