středa 6. prosince 2017

Špaldové vanilkové rohlíčky

Když jsme byla dítě, nepatřily vanilkové rohlíčky mezi to cukroví, které bych vyhledávala. Čím jsem ale starší, tím je mám radši. Tady totiž obzvlášť platí, že v jednoduchosti je síla. No a pokud chcete zkusit jinou a zdravější verzi tohoto tradičního cukroví, koukněte na recept. U nás si na nich pochutnávali i "věční pochybovači" :)

 
Co potřebujeme? (cca 4 plechy)
  • 200 g prosáté  špaldové mouky
  • 120 g prosáté hladké mouky
  • vanilku
  • 80 g třinového cukru moučky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • citrónovou šťávu
  • vanilkový cukr na obalování (není naprosto nezbytné :)
Postup:
  1. Do velké mísy prosejte oba druhy mouky.
  2. Přidejte třtinový cukr, mleté ořechy, kousky vychlazeného másla a vanilku. Rukama co nejrychleji zpracujte těsto, do kterého následně přidejte citronovou šťávu (klidně ji nařeďte vodou) tak, aby těsto bylo kompaktní.
  3. Těsto zabalte do fólie a dejte ho do lednice uležet přes noc.
  4. Těsto vyndejte z lednice, vybalte z fólie a nechte ho při pokojové teplotě odpočinout 15-30 minut.
  5. Z těsta vytvarujte rohlíčky a ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě při 180 st. dozlatova (cca 8 minut).
  7. Upečené rohlíčky nechejte mírně (ne úplně) vychladnout a obalte je ve vanilkovém cukru. Skladujte v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)