sobota 30. září 2017

Tvarohový koláč s mákem

Mák je fantastická ingredience, která tomuto dortíku dodává šmrnc. Potěší nejen milovníky máku, ale také tvarohových dezertů

Co potřebujeme? (1 dort, cca 8 kousků)
  • 160 g jemných vloček (např. Emco)
  • 3 lžíce medu
  • 150 ml vody
  • hrst slunečnicových semínek
  • 3 lžíce oleje
  • 60 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 mascarpone
  • 1 tvaroh v alobalu
  • 1 odtučněný nebo polotučný tvaroh ve vaničce
  • 3 lžíce mletého máku
  • stévii
Postup:
  1. Vločky smíchejte s medem a slunečnicovými semínky a poté tuto směs opražte na oleji  na teflonové pánvi. Současně si předehřejte troubu na 180 st.
  2. Do vločkového základu přidejte vodu a mouku. Rukama vypracujte tužší těsto. Pokud by Vám nechtělo držet, přilijte ještě trochu vody, nepřežeňte to ale s ní.
  3. Připravené těsto prsty vtlačte do silikonové (nebo máslem potřené a pečícím papírem vyložené) dortové formy, vytvarujte i nižší okraje.
  4. Korpus pečte při 180 st. 10 minut a poté jej nechte zcela vychladnout.
  5. Tvarohy promíchejte s mascarpone a mákem a dle chuti doslaďte medem, stévií či např. panellou. Krém rozetřete na korpus a dort uložte do lednice alespoň na 3 hodiny

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)