pátek 27. ledna 2017

Grilovaný ananas s kávovou omáčkou


Tento dezert připravuju při výjimečných událostech, např. na Silvestra, Vánoce, narozeniny... Zkuste tuto slavnostní záležitost taky, možná (vlastně jsem o tom přesvědčená!) se tento dezert stane tradičním i u vás.

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 1 ananas (čerstvý)
  • 4 lžíce třtinového rumu - dejte si tu práci a sežeňte ho, tuzemákem tento recept zkazíte
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 50 g třtinového cukru
  • špetku soli
  • 60 g másla
  • lžičku mleté kávy
Postup:
  1. Ananas nakrájejte na plátky a pečlivě jej oloupejte. Je to trochu piplačka, nepopírám, ale výsledek stojí rozhodně za to.
  2. Na grilovací pánvi každý plátek ogrilujte z obou stran.
  3. Na omáčku v menším hrnci rozehřejte máslo s cukrem, poté přidejte rum, kávu, sůl a smetanu. Promíchejte a jen krátce prohřejte. Omáčka by vám neměla projít varem.
  4. Ogrilovaný ananas přelijte omáčkou a ihned podávejte.


Jak Vám chutnalo?




Inspirace: Lenka Požárová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)