neděle 4. prosince 2016

Svařák s mandlemi a rozinkami



Nevím, jak u Vás, ale u nás mrzne až praští, takže svařáček přijde vhod. Vychutnat si ho můžete v adventním období u pohádek nebo přímo pod stromečkem. Doporučuju si svařák udělat předem a nechat jej pak uležet v chladu aspoň 2 hodiny, ideálně ovšem přes noc. Před podáváním ho pak v hrnci znovu prohřejte. Chutě se vám krásně prolnou. A mimochodem-krásnou adventní neděli Vám přeju!
Co potřebujeme? (5- 6 porcí)
  • 200 ml brusinkového džusu
  • 750 ml červeného vína
  • 100 ml (bílého) rumu
  • 50-70 g třtinového cukru (uvidíme podle toho, jaké víno použijete)
  • 2 svitky skořice
  • 4 hřebíčky
  • 100 g mandlí
  • badyán
  • 70 g rozinek
Postup:
  1. Víno vlijeme do hrnce, přidáme koření, cukr, džus, rozinky a za občasného promíchání zahříváme cca 10 - 15 minut (víno vám nesmí projít varem!).
  2. Na pánvi si mezitím nasucho opražíme mandle.
  3. Jakmile je víno prohřáté, přilijeme k němu rum, promícháme a vyjmeme koření.
  4. Víno rozlijeme do sklenic a do každé přidáme hrst mandlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)