pátek 26. srpna 2016

Treska s kari kokosovou omáčkou



Protože ryb není nikdy dost!
Co potřebujeme? (4 porce)
  • olej
  • červenou kari pastu (Albert, Tesco)
  • 4 filety tresky
  • 150 - 250 ml kokosového mléka (podle toho, kolik chcete omáčky)
  • koření na ryby (já používám koření od Antonína, je nejlepší)
  • 1 chilli papričku
  • špecle nebo rýži k podávání (fajn by ale taky mohl být bulgur:)
Postup:
  1. Rýži/špecle/bulgur uvaříme podle návodu.
  2. Filety potřeme trochou oleje smíchaného s 1-2 lžícemi kari pasty a posypeme kořením na ryby z obou stran. Nesolíme, protože kari pasta je dost slaná sama o sobě.
  3. Rybu opečeme z obou stran na grilovací pánvi.
  4. Zbytek kari pasty dáme se lžící oleje do pánve a krátce ji orestujeme. Poté přidáme kokosové mléko a omáčku necháme krátce prohřát (i zde platí, že v žádném případě nesolíme). Omáčku můžeme dochutit jednou najemno nakrájenou chilli papričkou,  tento krok však můžeme  přeskočit.
  5. Na talíř dáme opečenou rybu, uvařenou přílohu a nakonec vše přelijeme trochou omáčky. Podáváme s zeleninovou oblohou a posypané pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)