neděle 12. června 2016

Římský salát s jogurtovou zálivkou

Na léto jako dělaný
Co potřebujeme?  (4 porce)
  • 2 rajčata
  • 1 římský salát
  • 2 lžíce oleje
  • salátové koření
  • bazalku
  • 1 červenou cibuli
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • 300 g kuřecích prsíček
  • čerstvou pažitku
  • bílý hustý jogurt (řecký nebo Hollandii nejlépe)
  • balzamiko
  • lžíci citrónové šťávy
  • kousek okurky
Postup:
  1. Salát omyjeme, odřízneme jeho spodní část a zbytek salátu nakrájíme na proužky, které dáme do hluboké mísy. 
  2. K salátu přidáme na kousky nakrájená rajčata, kostičky okurky, na proužky nakrájenou cibuli a natrhanou bazalku. Salát dochutíme balzamikem, lžící oleje, salátovým kořením a promícháme.
  3.  Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme jej na nudličky. Zasypeme je paprikou a osmahneme je na oleji dozlatova.
  4. Připravíme si dresink - jogurt promícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou pažitkou.
  5. Salát dáme do hlubokých talířů, přidáme orestované maso a vše podle chuti zakapeme připraveným jogurtovým dresinkem.
  6. Podáváme s pitou, libanonským chlebem, oblíbenými krekry, topinkou, čerstvým pečivem nebo si do salátu přihodíme hrst uvařených těstovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)