neděle 19. června 2016

Poháry s marcarpone a medovými ořechy

Jsou naprosto famózní!

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 400g bílého hustého jogurtu (ideálně Hollandia)
  • med a stévii dle chuti
  • 4 hrsti kešu ořechů
  • 250g mascarpone
  • celozrnné oříškové sušenky (REJ nebo Emco například)
Postup:
  1. Jogurt promícháme s mascarpone a podle chuti jej dosladíme medem a stévií.
  2. Ořechy nasucho opražíme na pánvi společně s dvěmi lžičkami medu. Za stálého míchání je krátce prohřejeme, aby se ořechy v medu pěkně obalily.
  3. Na dno skleniček dáme rozdrcené sušenky, na které navrstvíme připravený krém do cca poloviny sklenice. Poté celý postup ještě jednou zopakujeme.
  4. Nakonec krém posypeme připravenými ořechy a skleničky dozdobíme sušenkou. Podáváme vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)