středa 20. dubna 2016

Vanilkové suflé

Myslím, že se nenajde nikdo, kdo by neměl rád suflé

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 4 vejce
  • 170 ml mléka
  • 25g hladké prosáté mouky
  • máslo a cukr na vymazání forem
  • 50 -60 g krupicového cukru
  • 5 bílků
  • vanilku
Postup:
  1.  Mouku prosejeme do hlubší pánve a promícháme ji s trochou mléka tak, aby nevznikly hrudky. Poté přilijime zbytek mléka, přidáme cukr a promícháme.
  2. Směs zahříváme na mírném plameni za neustálého míchání, dokud směs nezhoustne a nezačne probublávat. Krátce povaříme a poté vzniklou "kaši" odstavíme z plotny. Necháme vychladit 3 minuty, směs přitom neustále mícháme.
  3. Do "kaše" přidáme vanilku a vejce.
  4. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
  5. 1/4 vaječného vanilkového krému opatrně přimícháme k vyšlehaným bílkům,opatrně promícháme a poté přidáme i zbytek vanilkového krému.
  6. Směsí naplníme zapékací mističky vymazané máslem a vysypané cukrem, plníme je cirka do 2/3.
  7. Suflé zapečeme v předehřáté troubě při 190 st. asi 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)