středa 13. dubna 2016

Tarka dál

Indie chutně a jednoduše. Nejlíp chutná s chlebem naan.


Co potřebujeme? (4 porce)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • lžíci kmínu
  • lžíci kurkumy
  • 200g červené čočky
  • 100g konzervované cizrny
  • sůl pepř
  • koření garam masala
  • hrst cherry rajčat
  • 1 chilli papričku
  • lžíci oleje/ ghí
Postup:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
  2. Cibuli orestujeme v hluboké pánvi na lžíci oleje nebo ghí. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek, kmín, kurkumu, a najemno nastrouhaný zázvor.
  3. Vše krátce opékáme, poté přidáme čočku a vše zalijeme 0,5 l vody.
  4. Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme plamen. Poté vaříme za občasného promíchání cca 15 minut.
  5. Na závěr přidáme do pánve scezenou cizrnu a přepůlená rajčata. Promícháme a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme koření garam masala. Povaříme 5 minut, poté jídlo z plotny odstavíme.
  6. Před podáváním můžeš do jídla přidat nakrájenou chilli papričku, není to však nezbytně nutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)