sobota 19. března 2016

Čínské nudle s kuřecím masem

Rychlý, chutný oběd nebo večeře s nádechem exotiky

Co potřebujeme? (4 porce)
  • kousek oloupaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku bez cukru
  • 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
  • 3 - 4 bloky sušených vaječných nudlí
  • 3 karotky
  • 3 kuřecí prsa
  • 200 g sojových klíčků nebo bambusových výhonků
  • 3 jarní cibulky
  • sezamový olej
  • sůl,pepř
  • kousek chilli papričky
Postup:
  1. V misce smícháme nadrobno nasekaný zázvor,  na kousky nakrájenou chilli papričku, sójovou omáčku,lžíci oleje, protlak a prolisovaný česnek.
  2. Do připravené směsi naložíme na nudličky nakrájené maso, dochutíme pepřem a necháme 30-60 min marinovat v lednici.
  3. Nudle uvaříme dle návodu na obalu.
  4.  Na lžíci oleje orestujeme ve woku maso i s marinádou. Jakmile zezlátne, přidáme k němu naemno nakrájenou mrkev (pomocí škrabky), Za občasného promíchání restujeme, dokud není maso hotové. Poté k masu přidáme nudle, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a klíčky či výhonky, záleží co seženete. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)