sobota 18. července 2015

Italský polentový koláč s jahodami



Co potřebujeme? (1 koláč do kulaté dortové formy)
  • 280 g instantní polenty
  • jahody
  • 2-3 lžíce medu, popř.  stévie
  • 300 ml teplého mléka
  • vejce
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1/2 kypřícího prášku
Postup:

  1. Máslo si rozpustíme v mikrovlnce.  
  2. V misce smícháme polentu, med,vajíčko, máslo a prášek do pečiva. Vše zalijeme teplým mlékem a pořádně promícháme. 
  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme do silikonové dortióvé formy. Koláč hustě poklademe na plátky nakrájenými jahodami (čím víc, tím líp) a dáme ho péct do vyhřáté trouby na 180 st. asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)