sobota 4. dubna 2015

Lasagne s hovězím masem

Na tenhle recept jsem úplně zapomněla, narazila jsem na něj náhodou při jarním úklidu počítače :) Byla by škoda, nechat ho "zapadnout"...ostatně...posuďte sami



Co potřebujeme ?( 4 porce):
  • lasagne 
  • 1 rajčatové pyré (500g)
  • 500 g hovězího zadního masa (pomletého)
  • 1 velkou cibuli
  • sůl
  • pepř
  • mletou papriku
  • 4 stroužky česneku
  • čerstviu bazalku
  • muškátový oříšek
  • 500 ml mléka
  • 30 - 40 g  másla
  • 50 g špaldové mouky
Postup:
  1.  Cibuli nakrájíme na kostičky a zprudka ji orestujeme na lžíci oleje.
  2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k ní mleté maso,sůl, pepř, nakrájené lístky bazalky, nasekaný česnek  a mletou sladkou papriku.Promícháme,podlijeme trochou vody a necháme maso dusit.
  3. Asi po 10 minutách přidáme k masu rajčatové pyré a necháme vše prohřát dalších cca 15 minut. 
  4. Mezitím si nachystáme bešamel. Vmenším hrnci  si nejprve rozpustíme máslo,které následně zaprášíme moukou a nakonec zalijeme mlékem s troškou nastrouhaného muškátového oříšku. Bešamel vaříme na mírném ohni (pořád ho mícháme metličkou, aby v něm nevznikly hrudky)  tak,abychom ho nepřivedli k varu,dokud nám nezhoustne. 
  5. Dno zapékací misky si vyložíme plátky lasagní, na ně dáme asi 1/3 masa, na maso pak dáme  další vrstvu lasagní a zbytek masové směsi. Na maso nalijeme 1/2 bešamelu a navrstvíme poslední lasagne,které zalijeme zbytkem bešamelu.Pečeme na 190 stupňů asi 30 minu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)