úterý 25. listopadu 2014

Jáhelný nákyp se švestkami

Zkuste ho na snídani.


Co potřebujeme ? (4 porce)
  • 240 g jáhel
  • švestky
  • 400 ml mléka
  • 3 vejce
  • med/datlový sirup dle chuti
Postup:
  1. Jáhly natřikrát spaříme vroucí vodou. Potom je dáme do menšího hrnce a uvaříme je v mléce se špetkou skořice, dokud nevznikne hustá kaše. 
  2. Uvařenou kaši odstavíme z plotny, osladíme ji medem (nabo třtit. cukrem, datlovým sirupem apod...) a přimícháme do ní vejce. Promícháme.
  3.  Polovinu jáhel dáme na dno zapékací misky, poklademe je přepůlenými švestkami, na které opět rozetřeme zbytek jáhel a ty opět poklademe švestkami. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut. Podáváme teplé.

2 komentáře:

  1. Díky za recept, použila jsem javorový sirup. Jen se zaprášilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že s javorovým sirupem jsi nákyp pozvedla na ještě lepší úroveň! Jsem ráda, že chutnalo :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :)