úterý 4. listopadu 2014

Dýňová polévka s kokosovým mlékem


Dýně prostě miluju a polévky z nich k podzimu neodmyslitelně patří.

Co potřebujeme? (4 porce)

  • 700 g dýně hokkaido
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku (najemno nastrouhaného)
  • 1 cibuli
  • lžíci másla
  • 150 ml kokosového mléka
  • na ozdobu dýňová semínka
  • kousek najemno nastrouhaného zázvoru a trochu pomerančové kůry
Postup:
  1. Na másle orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme dýni nakrájenou na kostky a vše zalijeme vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni, dokud dýně nezměkne. Poté ji důkladně rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní česnek, najemno nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru  a koření. 
  2. Promícháme a nakonec polévku zjemníme kokosovým mlékem. Krátce prohřejeme. Při podávání polévku ozdobíme dýňovými semínky.Podáváme ji jen tak nebo s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)