neděle 12. října 2014

Kuřecí prsa na hruškách


Nebojte se kombinace masa a hrušek, je výborná.

 
Co potřebujeme ? (3 - 4 porce)
  • 4 kuřecí prsa
  • 30 + 20 g másla
  • 1 lžičku třtinového cukru 
  • 2 větší hrušky
  • sůl
  •  pepř
  • čerstvý tymián
  • mletou papriku 
  • 1/2 balení nízkotučné smetany
  • 0,2 cl hruškovice (pokud nemáte, nedávejte)
Postup:
  1. Máslo (20 g) necháme rozpustit v hluboké pánvi. Poté k němu přihodíme omyté a na kostičky pokrájené hrušky, třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme sůl, pepř a tymián, zalijeme 700 ml vody a necháme dusit. Jakmile hrušky změknou, rozmixujeme omáčku ponorným mixérem dohladka, přidáme hruškovici, necháme odpařit alkohol a nakonec ji zjemníme smetanou.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a zlehka poprášíme mletou paprikou. Poté je orestujeme na 30 g másla. Jakmile se zatáhnou, přendáme je z pánve do keramické mísy a necháme je dopéct v troubě při 180 °C asi 10 minut. Upečené maso podáváme s hruškovou omáčkou a pečenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)