Co potřebujeme? (1 koláč do kulaté dortové formy)
- 50 g másla
- 4 vejce
- 250 ml + 500 ml mléka
- 150 g jáhelných instantních vloček
- 2 vanilkové pudinky (výborná je Pravá vanilka od Oetkera)
- 1 banán
- datlový sirup (popř.med)
-
V hrnci svaříme mléko (250 ml) s máslem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum a do mléka vsypeme jáhelné vločky. Metličkou směs neustále mícháme, aby se nevytvořily hrudky a jakmile nám vznikne jáhelná kaše, odstavíme ji z plotny a dle chuti ji osladíme medem nebo datlovým sirupem nebo stévií. Poté necháme kaši vychladnout.
-
Do vychladlé kaše přidáme vejce. Jáhelné těsto rozetřeme po dně silikonové dortové formy a korpus pečeme při 200 °C 10 minut. Pak teplotu snížíme na 175 °C a těsto dopečeme.
-
V půl litru mléka uvaříme podle návodu hustý pudink, dosladíme dle chuti a necháme chvilku vychladit. Poté do něj zamícháme dobře rozmačkaný banán. Jáhelný korpus potřeme pudinkovým krémem.
-
Koláč dáme do lednice alepoň na 1 hodinu, poté jej můžeme servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)