sobota 4. října 2014

Jáhelný koláč s vanilkovým pudinkem

V neděli můžete zkusit tenhle jednoduchý, zdravý koláč


Co potřebujeme? (1 koláč do kulaté dortové formy)
  • 50 g másla
  • 4 vejce
  • 250 ml + 500 ml  mléka
  • 150 g jáhelných  instantních vloček
  • 2 vanilkové pudinky (výborná je Pravá vanilka od Oetkera)
  • 1 banán
  • datlový sirup (popř.med)
Postup:
  1. V hrnci svaříme mléko (250 ml) s máslem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum a do mléka vsypeme jáhelné vločky. Metličkou směs neustále mícháme, aby se nevytvořily hrudky a jakmile nám vznikne jáhelná kaše, odstavíme ji z plotny a dle chuti ji osladíme medem nebo datlovým sirupem nebo stévií. Poté necháme kaši vychladnout.
  2. Do vychladlé kaše přidáme vejce. Jáhelné těsto rozetřeme po dně silikonové dortové formy a korpus pečeme při 200 °C 10 minut. Pak teplotu snížíme na 175 °C a těsto dopečeme.
  3. V půl litru mléka uvaříme podle návodu hustý pudink, dosladíme dle chuti a necháme chvilku vychladit. Poté do něj zamícháme dobře rozmačkaný banán. Jáhelný korpus potřeme pudinkovým krémem.
  4. Koláč dáme do lednice alepoň na 1 hodinu, poté jej můžeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)