V tomhle počasí Vás krásně zahřeje.
Co potřebujeme? ( 4 porce)
- 1 kg dýně hokkaido
- 400 ml mléka
- 500 ml vývaru
- sůl
- pepř
- 3 lžíce arašídového másla
- k podávání opečený toast + opražené arašídy na dozdobení
-
Dýni očistíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme ji na kostky. Ty vložíme do většího hrnce, podlijeme je vývarem a dusíme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přilijeme k ní mléko a ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka.
-
Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme do ní arašídové máslo. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Podáváme ji s opečeným toastem, případně můžeme dozdobit nasucho opraženými nesolenými arašídy.
Inspirace: Což takhle dát si ... dýni, Lenka Požárová
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)