středa 29. října 2014

Dýňová polévka s arašídovým máslem


V tomhle počasí Vás krásně zahřeje.


Co potřebujeme? ( 4 porce)
  • 1 kg dýně hokkaido
  • 400 ml mléka
  • 500 ml vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce arašídového másla
  • k podávání opečený toast + opražené arašídy na dozdobení
Postup:

  1. Dýni očistíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme ji na kostky. Ty vložíme do většího hrnce, podlijeme je vývarem a dusíme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přilijeme k ní mléko a ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka.

  2. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme do ní arašídové máslo. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Podáváme ji s opečeným toastem, případně můžeme dozdobit nasucho opraženými nesolenými arašídy.

    Inspirace: Což takhle dát si ... dýni, Lenka Požárová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)