neděle 21. září 2014

Pudinkový koláč s borůvkami



Borůvky jsou zárukou vynikající chuti. V kombinaci s čokoládovým pudinkem a celozrnným těstem si je zamilujete.

Co potřebujeme? ( na 1 koláč)
  • hrnek špaldové mouky
  • půl hrnku mletých vlašských ořechů
  • třtinový cukr/ med + stévii na doslazení
  • 3 lžíce oleje
  • cca 100 ml mléka(kdyby bylo těsto příliš tuhé,tak mléka dáme víc,záleží na typu mouky)
  • borůvky (čím více, tím lépe)
  • 1 pudink Pravá čokoláda
  • 500 ml mléka
  • vodu
  • 10g agaru 
  • štávu z 1/2 citrónu
Postup:
  1. Mouku, med, olej, stévii, ořechy a mléko smícháme a rukama uhněteme těsto tak, aby mělo tužší konzistenci. Necháme ho v chladu uležet alespoň 40 minut.
  2. Těsto vyválíme a vložíme jej do silikonové dortové formy. Podle potřeby ho roztáhneme prsty a vytvarujeme i nízké okraje koláče. Dno koláče propíchneme na více místech vidličkou a dáme korpus péct na 190 stupňů zhruba 15 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.
  3. Mezitím si omyjeme a očistíme borůvky. Potom si uvaříme pudink podle návodu, jen do něj navíc přidáme 3g agaru, aby lépe ztuhl. Hotový pudink nalijeme na korpus a opět ho necháme na chvíli vychladnout.
  4. Na pudink dáme borůvky.
  5. 400 ml vody si dáme do hrnce spolu se zbytkem agaru a se štávou s půlky citronu. Můžeme dosladit medem. Za stálého míchání vodu přivedeme k varu a poté ji  ještě asi 2 minuty vaříme na mírném ohni.Touto agaravou želatinou nakonec koláč zalijeme a dáme ho ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.
    Nejlépe chutná vychlazený

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)