sobota 2. srpna 2014

Jablkový dort s pudinkem

Můj oblíbený letní koláč. Nejlíp chutná pořádně vychlazený!


Co potřebujeme?
  • amarantové piškoty (případně obyčejné)
  • 600 g jablek
  • třtinový cukr 
  • 750 ml vody
  • 2 pudinky Pravá vanilka
  • skořici 
Postup:
  1. Dno dortové formy si vyložíme piškoty. 
  2. Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a pokrájíme je na malé kostičky nebo je nahrubo nastrouháme .
  3. Připravená jablíčka povaříme s vodou, skořicí a třtinovým cukrem za občasného míchání. Dusíme je pod pokličkou, dokud jablka nezměknou  a voda se nevyvaří.
  4.  Pudinky mezitím  rozmícháme ve sklenici studené vody, přilijeme je k jablkům a asi 2-3 minuty je povaříme společně s  jablky. 
  5. Jablečnou směs vylijeme na piškoty. Dort dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)