středa 16. července 2014

Jáhelný dort s jahodami

Jednoduchý letní dezert

 
Co potřebujeme? ( 1 koláč do dortové formy)
  • 400 g jáhel
  • 350 ml mléka
  • med nebo datlový sirup
  • 2 strouhaná jablka
  • 300 g jahod
  • agar
Postup:

  1. Jáhly si třikrát spaříme horkou vodou,aby nebyly hořké. Dáme je do hrnce společně s mlékem a za stálého míchání je na mírném plameni vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Tu poté osladíme medem dle chuti.
  2. Oslazenou jáhelnou kaši  rovnoměrně rozetřeme do dortové formy.
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme je nahrubo.
  4. Jahody nakrájíme na plátky.
  5. Ovoce dáme do hrnce,zalejeme je trochou vody a podusíme jej.Jakmile je ovoce změklé, přidáme do směsi agar (cca 8-10 g) a trochu medu a  necháme ji projít varem. 
  6. Ovocnou směs nalijeme na jáhelný korpus a necháme dort ztuhnout v lednici alespoň na 1 hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)