Halušky se na Slovensku servírují na (minimálně) 100 způsobů. Nejznámější je asi varianta se slaninou a brynzou.... ale.....milovníkem slaniny jsem nikdy nebyla a tak jsem si tuto pochoutku odpírala.
Doma si ovšem můžete připravit zdravější, vegetariánskou verzi. A pokud máte naopak slaninu čas od času rádi, tak si ji dopřejte... s celozrnnými haluškami vám bude chutnat :)
Co potřebujeme? ( 4 porce)
- 1 měkký tvaroh
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 vejce
- sůl
- 1-2 balení uzeného tofu
- kelímek zakysané smetany
- kopr
- brynzu
- jarní cibulku
- olivový olej
- Z tvarohu, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odležet.
- Do velkého hrnce si dáme vařit vodu se solí.
- Z uleželého těsta vyválíme tenké válečky, které překrájíme na menší špalíčky a ty poté vhodíme do vroucí vody.
- "Halušky" vaříme do té doby, dokud nevyplavou na hladinu. Jakmile se vynoří, pomocí dírkované naběračky je vylovíme.
- Na oleji si osmahneme cibulku, ke které po chvíli přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, trochu soli a pepře. Tofu osmahneme "dozlatova" :)
- Kysanou smetanu osolíme,opepříme a přidáme trochu čerstvého nasekaného kopru . Vše promícháme.
- Uvařené halušky servírujeme s osmahnutým tofu, které přelijeme kysanou smetanou a na závěr na halušky přidáme trochu brynzy (nešetře na ní, je geniální!).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)