neděle 29. září 2013

Pohankový perník

Co potřebujeme?

  • 200g pohanky
  • 600 ml vody
  • 100g sušených meruněk
  • 70g Oves Milku
  • lžíci kakaa
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 2 vejce
  • 3- 4 lžíce medu
  • lžíci oleje
  • špetku soli
  • vlašské ořechy na ozdobu

Postup:
Pohanku zalijeme vodou a přivedeme ji k varu. Poté ji vaříme na mírném plameni,dokud se všechna voda nevyvaří. Sušené meruňky dáme na chvíli do misky s trochou teplé vody,aby nabobtnaly a poté je pokrájíme na menší kousky.Uvařenou pohanku smícháme v míse se sušeným nápojem Oves Milk( najdete  jej v každé zdravé výživě). Přidáme kakao,perníkové koření, žloutky, nakrájené meruňky, med a olej.Vše promícháme.  Z bílků si ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který opatrně vmícháme do připraveného těsta.Pokud je těsto moc hutné,naředíme ho vodou z meruňek. Těsto přendáme na menší plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně jej rozetřeme. Poté perník ozdobíme půlkami ořechů.Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)