pátek 26. dubna 2013

Indická čočková polévka

Červená čočka je nedoceněná:)

Co potřebujeme?
  • 150 g červené čočky
  • 1 červenou cibuli
  • 2 karotky
  • 1 velkou bramboru
  • 1 rajčatový protlak (nejlépe nedoslazovaný)
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíci oleje
  • sůl, pepř, lžíci kari
  • 50 g nastrouhaného čerstvého zázvoru (prosím,nevynechávat, dodává polévce ten správný šmak)
  • 2 stroužky česneku

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme ji v hrnci zesklovatět na oleji. Poté k ní přidáme zázvor, na kolečka nakrájený česnek a kari, promícháme a zalijeme vývarem.
  2. Do polévky dále přidáme sůl a pepř, protlak, na kolečka nakrájené očištěné karotky, propláchnutou čočku a na kostičky nakrájenou bramboru. Polévku vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud čočka a zelenina není měkká. Polévku jíme jen tak, nebo si ji můžeme dopřát s pita chlebem a kopečkem smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)